Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Novi Sad
13.06.2016.
15:14 > 10:05
Zbog duga od skoro 233 miliona dinara opstanak Apoteke "Novi Sad" doveden je u pitanje, a zaposleni su za sredu najavili protest kako bi ukazali na probleme u kojima se nalazi ova ustanova.
  • Andrew

    28.07.2017 15:05
    Mislav
    Ma država žeži da uništi državne apoteke i da proda lokale.
    1. Privatne apoteke uzimaju marže i bonitete, nema sindikata, nema inspekcija, nema javnih pravobranioca kod otpuštanja - kod državnih obrnuto. Obaveze slanja lekova imaju samo državne apoteke kod poplava, recimo. Privatnici otvaraju lokale van standarada uz korupciju.
    U državnim su apotekama izmišljena radna mesa i nemožete ih iotpustiiti jer to aminuju partije, plus po 4-5 b4esmisleno zapošljenih koje su zaposlile partije koje su na vlasti - otpustiti ih ne smete. Beli medvedi. Raniji lopovi u istim apotekama su zaštićeni kao beli medvedi npr. JASMINA arsić, Novi Sad, izrazloga političke zaštite i finansijskog podmazivanja.
    Katastrofalno rešenje - bez kontrole se otvaraju privatne apoteke - inspekcije rada a ne znaju se radnio vreme niti minimalna plaćanja. PRVOBOTNA AKUMULACIJA. To je poslovna srbija.
  • Kostadin

    10.12.2016 14:07
    Apoteka "Novi Sad" pred kolaps
    Godinama su u ustanovu Apoteka "Novi Sad" zapošljavani partijski kadrovi i dođoši. Prisetite se ko su bili direktori i odakle su došli. Apoteka NS je služila samo da udomi povlašćene i da snabdeva lekovima rođake i poznanike povlašćenih . U tekstu se navodi da: "Naravno, državni apotekarski sektor je ustanovljen radi obezbeđivanja dostupne zdravstvene zaštite stanovništva, a ne da ostvaruje prihode na tržištu. " Tito i Jovanka u odavno umrli a Apoteka NS mora da radi i da se bori na tržištu a ne da žiovi na budžetu.
  • optimista

    12.07.2016 11:34
    Koji je interes grada N. Sada da spašava Apotekarsku ustanovu, kad se u apoteci ''Janković'' može podići lek na recept, može se u svako doba kupiti lek, bolji, jeftiniji, i još su ljubaznije.
  • Mama

    16.06.2016 18:29
    tata
    Izvinite na komentaru, tati danas nije dobro, ceo dan priča o nekim pećinama u kojima žive zaštićeni beli medvedi kada pada kiša.
  • Salajčan

    16.06.2016 16:02
    Tata
    Moji su pre 300 godina stanovali takodje na Salajci. U kući.Po lek su išli u apoteku.
    Gde su se Vaši preci sklanjali od kiše pre 300 godina, meni je nepoznato, ako Vi kažete da su za te svrhe koristili pećinu, neću Vam protivurečiti.
  • tata

    16.06.2016 11:06
    @Novosadjanin
    "Pre drugog svetskog rata unazad 300 godina sve novosadske apoteke su bile privatne, pa smak sveta nije nastupio" Ranije su ljudi živeli u pećinama i nisu kisnuli.
  • Novosadjanin

    15.06.2016 11:09
    pharmacy
    Pre drugog svetskog rata unazad 300 godina sve novosadske apoteke su bile privatne, pa smak sveta nije nastupio.
    Meni kao pacijentu je bitno da na recept mogu da podignem lek ,a to mogu i u privatnoj apoteci,a ne MORAM kao obveznik uplate obaveznog zdravstvenog osiguranja da im pokrivam gubitke. 233 milona može da se upotrebi za nabavkudrficitarnih lekova preko fonda za zdravstvo.
    To je moj strateški interes kao pacijenta:da uza svoj novac dobijem kvalitetniju uslugu po jeftinijoj ceni,a ne da se borim za vaše velike plate na moj teret.
  • pharmacy

    15.06.2016 09:41

    Ali je smak sveta stratesku oblast kakvo je zdravstvo prepustiti iskljucivo u privatne ruke, pa i apoteke.Potrebna je saradnja svih, ravnoteza i kontrola od strane drzave.

    Sto se tice razgranate mreze drzavnih apoteka, ona je u skladu sa planom, te je pola novosadskih apoteka u prigradskim naseljima.

    A plate,za ovu odgovornost i posvecenost, male su i u drzavnim i u privatnim apotekama.

    Setite se samo, vi sto se dopisujete, do pre desetak godina non stop je bio otvoren konkurs za prijem farmaceuta u apotekarsku ustanovu ns, ali kolege su dolazile na obuku, a onda odlazile zbog malih plata ( plata farmaceuta je bila 28 000din ).
  • Privatnik

    15.06.2016 00:25
    Raskoljnikov
    Niko i ne misli da ZAPOSLENI RADNICI uključujući apotekare mogu ODLUČIVATI o poslovanju i da su krivi za dugove firme, pa se ne morate pravdati.
    I nikakvo zlo Vam se ne sprema, ne preterujte. Ako se otvori stečaj zaposlićete se kod privatnika ili otvoriti svoju apoteku.Nije smak sveta izgubiti posao kod države.

  • Raskoljnikov

    14.06.2016 22:24
    ujka Vanja
    Za odredjene stvari ste u pravu, i ja se slazem sa Vama donekle. Da raščistimo-RFZO ne ulaze u drzavne apiteke ni jedan dinar, niti u opremu, niti u lokale, a niti u zarade zaposlenih, ve to radimo sami od onih 12℅marze. Drugo, mi se upravo zalimo na to da ne mozemo da radimo, jer za razliku od privatnika, mi ne radimo ni porucivanje, ni odlucivanje-sami.Nismo ni nesposobni, ni nepismeni, a najmanje neradni. Stajem na crtu i ukazsm diplomu da nigde ne postoji red, rad i disciplina kao u apoteci u kojoj radim.Za ovih 30-ak godina imam samo sedam dana bolovanja, Pocetak je bio svakako u privatnoj apoteci, jer-zna se kako se zaposljava, i tada, i sada. Samo pokusavamo da objasnimo da mi zaposleni nismo odgovorni za trenutno stanje, a to ne znaci da ne zelimo i svakako, ne znavi da ne umemo nego znaci da NE ODLUCUJEMO, a da svo zlo treba da popijemo mi. u svakom slucaju, hvala, sad nam je malo jasnije:-)
  • Idiot

    14.06.2016 18:34
    moja pametna deca
    Obaveštavam Vas da su i MOJA DECA pokrenula peticiju da ja i žena više ne plaćamo 12,5% od naše plate na ime obaveznog zdravstvenog osiguranja! Ne isplati nam se! Plaćamo ukupno oko 15.000,00 dinara mesečno za NIŠTA. Unazad 30 godina.Ne idemo često kod lekara i u apoteke,al kad treba -plaćamo sve privatno ponovo,kao da osigurani nismo.
    Naša deca hoće ovih 15.000,00 da upotrebe za privatno zdravstveno osiguranje! Pa ako nam doktor ili lek trebaju neka plaća osiguravajuća kuća ! Proverite-jeste bolje!
  • Idiot

    14.06.2016 16:48
    Raskoljnikov
    Evo ja SVAKOG MESECA od svoje plate PLAĆAM obavezno zdravstveno osiguranje u procentu12,5 % neto zarade ili u novcu 6.100,00 dinara za NIŠTA. Sve ponovo plaćam u privatnoj praksi, jer ne mogu da dodjem na red kod državnog doktora, a 70% lekova plaćam bez obzira što su mi neophodni.Na recept mogu da dobijam samo najjeftinije lekove, uz paticipaciju, sve što je skupo-nestašica ili nisu na listi.
    Pozorište, kafiće i slična mesta ne posećujem, nemam para.
  • Ujka Vanja

    14.06.2016 15:39
    Raskoljnikov
    Poštovani, ne poznajemo se lično, nisam farmaceut, ja sam ljubitelj ruskih klasika, kao i Vi.
    Ali , mi više nismo u modi,sada su u modi novac i zarada.
    Državna apoteka nije isplativa RFZO. Privatna apoteka ih manje košta, jer kupovinu lekova avansira od sopstvenih para ili kredita, pa naknadno refundira od RFZO po izdatoj kutiji leka, a pri tome RFZO ne ulaže u opremu, lokale, plate zaposlenih i poreze. Sa druge strane pacijentu je svejedno ko će mu izdati lek privatna ili državna apoteka.
    Privatniku NIJE ISPLATIVO da KUPI Vašu državnu apoteku, koja nepokretne imovine i plaćeni lager lekova nema.Šta će mu? Da plaća tudje dugove i zaposlene navikle da primaju platu po stručnoj spremi i koriste sve beneficije i prava iz radnog odnosa kao da je drug Tito još uvek živ? Ne, privatnik će da zakupi lokale i otvori sopstvenih apoteka u onom broju koliko ih može napuniti lekovima i ostvariti zaradu.
    Ovo je stvarnost, što je pre shvatite biće Vam lakše.
  • bns

    14.06.2016 11:27
    Došla maca na vratanca
    Godinama su apotekari u ovoj ustanovi imali veoma visoke plate. Lako je bilo dok su imali monopol na recepte. A "drugovi" su postavljani na čelne funkcije i bile u talu sa tzv. veledrogerijama.
    Sada, kada je recept moguće realizovati i u privatnoj apoteci, situacija zahteva ozbiljniji pristup poslovanju. Neverovatno je da imaš razgranatu mrežu apoteka i da ju uvedeš u dugove! Neviđena je neodgovornost dragih magistri i zubara na čelu ove ustanove. A sad kukaju i setili su se pacijenata sledećim rečima: "a u ovoj ustanovi ističu da su zbog lošeg stanja u Apoteci oštećeni ne samo radnici, nego i građani kojima su potrebni lekovi". Prema tim građanima su se godinama bahatili i odnosili kao prema mulcima. Ti građani mogu lekove bez problema podizati i kod privatnika.
    Kad je reč o kasama (popustima) - kada nabavljaju lekove koji se izdaju preko recepta, nemaju ih ni privante apoteke, već taj ekstra profit lopovi iz RFZO-a uzimaju sebi.
    Priče o tome da će ih kupiti Janković ili Zegin su po meni neutemeljene. Ja mislim da onaj ko ih kupi će propasti, jer tu količinu duga, ali i javašluka zaposlenih ne može niko isfinansirati. Janković mi deluje veoma lukavo i s obzirom na njegovu veoma razgranatu mrežu apoteka - mislim da neće naleći na rudu i zbog alavosti kupiti gradsku apoteku. Za Zegina već nisam sigurna. Nema šansi da gradski apotekari mogu da rade onim tempom kako se radi u Jankoviću. Nisu navikli. U svakom slučaju - ko ih kupu uskoro propada!
  • raskoljnikov

    14.06.2016 10:08
    ujka vanja
    oooo, pa mi se izgleda poznajemo, privatno...sad je jasno... cini mi se da ste i vi ujko ziveli jrdno vreme lepo od te male apotekarske plate.
  • raskoljnikov

    14.06.2016 07:54
    u tih 52000 neto su i topli obrok i regres jer je tako odluceno 2002. godine. jubilarne nagrade nismo uglavnom dobijali. ne znam gde vi zivite, ali ja ne mogu da odem ni u pozoriste, ni u bioskop, ne mogu da odem ni na kafu do centra od te tako velike plate, a koliko vidim, , gtas je pun, u kafeima nema mesta. nije lepo ujka vanja da se tako sladite i da sarkasticno komentarisete, niste u pravu.
  • pharmacy

    13.06.2016 23:25
    A zna li neko kolika je plata srednje i visoke strucne spreme u EPSu ili Srbijagasu?Jel moze neko od njih da objasni prosvetarima, zdravstvenim i kulturnim radnicima sta znaci regres i topli obrok, a apotekarima u drzavnim apotekama sta je pauza ?
  • Ujka Vanja

    13.06.2016 23:24
    Raskoljnikov
    Porezi i doprinosi na platu su za državni sektor 63%, a za privatni 68%.
    Ako imate neto platu od 52.000,00 dinara, to je još na ime poreza i doprinosa oko 34.000.00-
    Vaša BRUTO plata je oko 86.000,00 dinara. Plus razni dodaci na platu (regres, topli obrok , prevoz, naknada za dežurstvo i prekovremene sate, jubilarna magrada i sl)
    Za privatni sektor to je nedostižno.
    Pogledajte oko sebe, kako ljudi žive bedno...zato nemaju razumevanja za vaš protest.
  • /

    13.06.2016 22:57
    /
    i te 52000 u drzavnom sektoru se dobijaju lakse nego u privatnom
  • Raskoljnikov

    13.06.2016 22:04
    Za ujka Vanju
    Vidim da oboje volimo rusku knjizevnost, pa me to tesi...Drzava ne daje platu vec je sami zaradjujemo.Odavno.Veliku platu nikada nije dala ni jednom zdravstvenom radniku, npr. Dipl farmaceut ima plafon pkatu sa sve radnim stazom od desetak godina oko 52000.Mnogo
  • građanin NS

    13.06.2016 21:14
    Zdravlje građana - nebitno
    Svesno uništavanje državnih apoteka za račun privatnih interesa. Prave od apoteka privatne supermarkete koji nemaju interes da nabavljaju skupe, a neophodne lekove, vodeći računa isključivo o profitu a ne o zdravlju građana. I da vidimo ko će da otvori privatnu apoteku u Stepanovićevu, Budisavi, Ledincima, Šangaju.... A da, ti građani nisu bitni.
  • pharm

    13.06.2016 21:03
    namesteno
    Sve je to jednostvno.razne teorije razloga propasti, a sistem vec isporban, unisti gigant pa kupi za dinar, mafijas koji placa vlast, ili cak ista osoba...a drugo: pisete zaposleni i clanovi njihovih porodica, tacnije deca koji su takodje zaposleni...a bolji studenti nisu mogli da dobiju mesto tamo.
  • pharmacy

    13.06.2016 18:25
    za vise reda
    Da li znate da u Srbiji ima vise apoteka nego farmaceuta sa licencom, a zakon kaze zaposliti farmaceuta po smeni ili mozda zakon nije isti za sve?
    Dugovanja drzavnih apoteka su velika, ali dugovanja imaju i druge drzavne zdravstvene ustanove,domovi zdravlja, klinike, stomatoloska sluzba...
    Zar se ne upitate zasto kupujete ampule leka u apoteci,privatnoj ili drzavnoj, pa nosite npr.u dom zdravlja i tamo potpisujete da ste saglasni da medicinsko osoblje nema odgovornost za ampulu koju ste sami nabavili?
    Verujem da ce pravi farmaceuti , iz privatnih i drzavnih apoteka, zajedno urediti milje za poslovanje, a zatim vratiti ugled ovoj plemenitoj struci
  • Procentni račun

    13.06.2016 17:12
    raskoljnikov
    U to ne ulazim. Ja sam samo skrenuo pažnju na grešku autoru teksta, koju je on naknadno i ispravio.
  • Ujka Vanja

    13.06.2016 15:38
    Raskoljnikov
    Napisali ste ISTINU g-dine Raskoljnikov.
    SVI HOĆE da rade kod države, nisu apoteke izuzetak.
    Država daje sigurnu veliku platu, plus beneficije.
    Recimo Vaša firma isplaćuje plate prema stručnoj spremi (čitaj velike) bez obzira što ste u gubitku i po tom osnovu pravi dalju dubiozu.I baš je briga!
    Privatni sektor nema taj luksuz.Ako loše rade ,isplaćuju minimalac, a nekad ni to, jer im PU, banke i dobavljači ODMAH blokiraju račun, ne čekaju da dug naraste do 223 miliona.
    Rad kod države-čisti komunizam-plata prema stručnoj spremi i prema potrebama.Opušteno....
  • NIKI

    13.06.2016 15:23
    srce mi se cepa
    Pa kada se najskuplji a imaju plate najvece ZATVORITIIIIIIIII ima privatnika gde je jeftinije sve
  • državno

    13.06.2016 14:53
    nss
    Od državnog koristi imaju samo oni koji rade kod države. Sigurica velike plate i sve beneficije.
    I još s visoka gledaju gradjane korisnike njihovih usluga,koje su gradjani već platili kroz poreze.
    Sve privatizovati.
    Ne mogu neki da žive u komunizmu radeći kod države, a ostatak gradjana Srbije da posluje po tržišnim uslovima kao privatni sektor.Nije logično.
  • Vitomir

    13.06.2016 14:37
    Ozna sve dozna
    Izvinjavam se za propust!U prethodno datom tekstu deo:"i ovog aktuelnog" se odnosi na clanstvo u Sindikalnom odboru.Hvala na razumevanju.
  • PRIVATNA APOTEKA

    13.06.2016 14:34
    Raskoljnikov
    Privatni sektor plaća 68% na sve plate( ne samo minimalac)
    Državni sektor plaća 63% na sve plate (ne samo minimalac)
    Podrazumeva se da privatni sektor isplaćuje onolike plate koliko zaradjuje (ne samo minimalac)
    A ti gospodine Raskoljnikov hoćeš zagarantovanu veliku platu, iako nemaš novaca da je isplatiš, jer ti veliki porez od 63 %.!?
    Moj savet : kada nemam adekvatnu zaradu isplaćujem minimalac.Uradi i ti tako,ako smatraš da će ti biti lakše.
    Vreme zagarantovanih velikih plata kod države je prošlo.
  • nss

    13.06.2016 14:30
    nss
    unistiti sve drzavno i prodati kriminalcima za tepsiju ribe...e to je politika srpskih politicara od slobe na ovamo
  • Brus Vilis

    13.06.2016 14:04
    Posle svega se čudim kako je Centroslavija propala, a na istim mestima uspešno posluju Rodići, Ideje i ko sve još? Kako su nestale novosadska i panonska banka, zar nisu mogle raditi kao što sad posluju pod tudjim imenom? Otkud privatne apoteke ostvaruju toliku zaradu, a državne se gase? Samo su dva moguća odgovora: ili u svim državnim firmama šefuju potpuno nesposobni ljudi, ili su to zapravo kriminalci koji čiste teren za privatnike koji će ih nakon svega nagraditi i uhlebiti.
  • V

    13.06.2016 12:58
    Ozna sve dozna
    Plus sto u Novom Sadu prethodne garniture vlasti dopustaju da se privatne apoteke otvaraju tik ili preko puta drustvenih,a u,kako sam naveo,nejednakim trzisnim uslovima poslovanja.Ovi sadasnji su tome dodali jos i Zegina.Inace,grad Novi Sad je, kao osnivac, duzan da vodi racuna o Apoteci Novi Sad,a ne da kao grad budemo najgori u zemlji po tom pitanju.Neko je tu debelo omastio brke,a vec sam ukazao i ko.Toliko od mene.
  • Apotekar

    13.06.2016 12:51
    Pa bitno je da imamo gomilu apoteka u NS u kojima bez problema moze da se kupi svaki lek koji vam padne na pamet pa jos po vrlo pristupačnoj ceni. Farmaceuti koji rade u tim apotekama su primorani da rade protiv zakona i prodaju sve od reda jer im od toga zavisi posao pa i egzistencija. Struka je dovedena na najniže grane, u apoteci prodajemo lizalice, obuću, igračke pa čak i knjige. Jos malo će staviti korpe i kolica kao u hipermarketima pa gospodo izvolite poslužite se sami, i onako svi sve znate. Sve to nije ni čudo kada apoteku danas moze da otvori ko poželi, a većina tih apoteke vidi kao fabrike para. Ako ovako nastavimo treba da se dobro zabrinemo za za bezbednost sebe i svoje dece.
  • Vitomir

    13.06.2016 12:43
    Ozna sve dozna
    Ajde da svi ovi sto se "razumeju" u problematiku poslovanja svih drzavnih apoteka,pa i apoteke Novi Sad lepo poslusaju sta imam da im kazem:urusavanje drustvenih apotekarskih ustanova je pocelo kada su dr Slavica Djukic Dejanovic i Mladjan Dinkic za debelu svotu novaca preko svojih lobista u Republickoj Skupstini progurali zakon po kom privatni apotekari mogu da izdaju lekove na recept na neuredjenom trzistu,bez plana mreze,bez jednakih uslova poslovanja tipa:tenderi,nerentabilne apoteke,politika...Drugo,krivac za urusavanje i takvog krhkog sistema je bilo prethodno rukovodstvo Apoteke Novi Sad koje nije,na primer,htelo da nabavi PIK-ov toplomer po 330din. vec smo imali holanske po 680din. i skuplje-samo jedan banalan primer.Prethodni direktor kao ligaski kadar je lepo odradio,sto za sebe, sto za druge "posao" i nikom nista.Ova vlast nije kriva za urusavanje Apoteke Novi Sad ,ali ima moralnu odgovornost prema zaposlenina i njihovim porodicama...Potpisnik teksta je radnik u Apoteci Novi Sad i aktivni ucesnik dogadjaja kao clan sindikalnog odbora ustanove u periodu proslog rukovodstva-gde sam licno ukazivao na propuste i "greske" u poslovanju,a i ovog aktuelnog.Ne stranacki orijentisan,niti clan ijedne politicke partije.
  • raskoljnikov

    13.06.2016 12:35
    minimalac
    68% ali na MINIMALAC gospodine Privatni, a ne na platu kakvu podrazumeva strucna sprema. Nije ni cudo sto sva deca koju smo obucili hoce da se vrate kod nas.I NIJE PROPALA FIRMA, NEGO ZDRAVSTVENA USTANOVA. i nije visak zaposlenih zdravstvenih radnika, jer ih nema.
  • Privatnik

    13.06.2016 12:22
    Raskoljnikov
    Mnogo kutija lekova treba da prodaš da bi zaradio platu.
    Mi u privatnom sektoru radimo pod tim uslovima unazad 20 godina.Treba da prodamo mnogo, naplatimo sve i platimo poreze da bi neki drugi primali penzije , dobili otpremnine i da bi im bio radni staž povezan. Ovo važi za SVE DELATNOSTI, ne samo za apoteke.Dobro došli u realni svet.
    Zato NEKI DOBIJU SUBVENCIJE od države.Da bi bili u plusu.
  • TRŽIŠTE

    13.06.2016 12:15
    Logika
    A ti bi na tržište sa lokalom, opremom i lagerom robe koji su pre toga kupili poreski obveznici?
  • Gradjanin

    13.06.2016 12:13
    ns
    Nemam ja nikakve komplekse i baš me briga koja partija vodi koju državnu apoteku,sve to ja plaćam.E neću više da plaćam! Lek na recept mogu podići i u privatnoj apoteci.
  • Logika

    13.06.2016 10:57
    stvari
    Ako je Apoteka NS na trzistu, zasto onda Grad postavlja direktora i Upravni odbor!!!
    Pustite ljude neka sami odlucuju o svojoj sudbini.
    Neka sami dovedu menadzera, neka sami odluce koga ce zaposliti i da li im uopste treba neko od novih radnika...
    Ovako ispada da si u drzavnoj ustanovi, a krila su ti odsecena jer nisi dovoljno fleksibilan na trzistu kao privatne apoteke.
  • ja

    13.06.2016 10:44
    Kako mene neko ne pusti da mu dugujem 233 miliona, pa mi onda jos najavljuje proteste? Nego meni dodju da plene imovinu, seku struju, iskljuce telefon za 5000 dinara...
  • novosadjanin

    13.06.2016 10:27
    Jos jedna propala drzavna jazbina sa viskom radnika sa visokim platama, sto je pre zatvore manje ce nas kostati paraziti.
  • PRIVATNA APOTEKA

    13.06.2016 10:23
    SVAŠTA
    Pa ni meni nije lako.I ja se finansiram od marže i od nje isplaćujem plate zaposlenih.
    Kao privatnik plaćam 68% poreze i doprinose na platu.
    Javni sektor, pa i državne apoteke plaćaju 63% (ne plaćaju 5% poreza na zaradu na teret poslodavca),
  • ns

    13.06.2016 10:10
    šta su vam krivi zaposleni pa i u komentarima preko njihove grbače lečite svoje komplekse, apoteku NS vodila je jedinstvena srbija a njen kadar direktorica prešla je u sns malo pre izbora, dakle u sns i njihovoj koaliciji tražite krivce i upirite prstom a ne u farmaceute koji tamo rade!
  • raskoljnikov

    13.06.2016 09:43
    procentni racun
    pa i da je 12 dinara, koliko to bensedina treba izdati da bi se zaradile plate, materijalni triskovi, i ostalo
  • novosadjanka

    13.06.2016 09:30
    apoteka

    zbog neukog partijskog rukovodstva Apoteke NS, Apoteka NS i zasluzuje da ima sudbinu kao i Apoteka Pancevo ili jos goru. Samo cekam privatizaciju - bice iznenadjenja! Jankovic vs. Zegin
  • goxns

    13.06.2016 09:26
    hm
    koliko i kako radite dobro da ste i toliko u minusu...
  • Dragan

    13.06.2016 09:08
    Nije nego
    Nije drzavna apoteka jedan objekat .... Veliki problem kao i u sve u je sto se postavljaju politicki kadrovi na vodece pozicije koji se vezbaju i uce dok ima na cemu se vezbaju. Oni opet slusaju politicare iznad sebe i sve tako po vertikali dok ne dodjemo do Vucica. Sklonite
  • /

    13.06.2016 09:03
    /
    a pre neki dan je bilo reci o sankcijama onih koji namerno upropastavaju jp
    tajkunarhija
  • Procentni račun

    13.06.2016 09:02
    12% od 100 dinara je tačno 11 dinara više od jednog dinara.
  • Jovan novi sad

    13.06.2016 08:42
    Bez brige
    Ne brinite
    ZEGIN kupuje sve apoteke Novi Sad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna